06 20/371-0869; 06 30/819-4818

Fokhagymatörő

A fokhagymatörő a fokhagyma törésére szolgáló, általában kétkarú préselő eszköz. A fokhagyma, latinul Allium sativum az amarilliszfélék családjába tartozó faj. Gyógy, és fűszernövény, melynek a hagymagumója fogyasztható. Felvágva erőteljes aromával (egyesek szerint illattal, mások szerint szaggal) rendelkezik. Népies neve „foghagyma” vagy „büdös hagyma”.
Tisztító tüskés fokhagymanyomó

P.R.C

Tisztító tüskés fokhagymanyomó

3,250 Ft

A tisztító tüskés fokhagymanyomó a leggyakrabban használt konyhai segédeszköz. Segítségével könnyen és gyorsan lehet fokhagymát pépesíteni, így egyszerűbbé válik a főzés. A tüskés fokhagymanyomó anyaga cink-alumínium ötvözet.Használata:- a fokhagymát pucoljuk meg, nyissuk szét a fokhagymanyomót a karjaitól, és helyezzük a kilyuggatott kosárba a megtisztított fokhagymát. Ez után nyomjuk össze a fokhagymanyomó karjait úgy, hogy a tüskés préselő fej illeszkedjen a fokhagymával telt préskosárba. A fokhagyma kipréselődik a lyukakon és már is tehetjük az elkészíteni való ételbe! Ezt a folyamatot annyiszor ismételjük meg ameddig mind megtörjük a kívánt mennyiségű fokhagymát.A fokhagymanyomó tetején lévő tüskékkel, amennyiben átfordítjuk a karokat és így zárjuk össze, akkor könnyen ki tudjuk lökni a lyukakban maradt fokhagymát.Tisztítása:- első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük..

Tételek: 1 - 1 / 1 (1 oldal)