Klopfolók, húspuhítók
A klopfoló, húsklopfoló, a hús szövetek lazítására, roncsolására szolgál. A klopfoló, húsklopfoló sűrűn tüskézett oldala, a hús szövetek roncsolására szolgál, a sima oldala inkább a hús szövetek lapításra, nyújtásra, mint például a hátszín, bélszín esetében, melyeknél nem szabad durvául megsérteni a hús szöveteit.
Rostlazító hústű és páclé befecskendező
4,250 Ft
A rostlazító hústű és páclé befecskendező minden állati eredetű hús rostjainak lazításához kiválóan alkalmas eszköz. Ennek a különleges klopfoló és fecskendező eszköznek köszönhetően a húsok megőrzik szaftosságukat, és a sült húsok (steakek) rendkívül puhák maradnak.Használata: - Helyezzük a marha, sertés vagy bármilyen más állati eredetű húsból készült szeleteket egy vágódeszkára. Tegyük a húspuhítót a szeletre, és nyomjuk le a fogantyút. Ezáltal a tűket a húsba nyomjuk. Ismételjük meg ezt a folyamatot a hússzelet teljes felületén. A nagyon hegyes rozsdamentes tűk meglazítják (szétfeszítik) a hús rostjait, így az elkészített hús puhább lesz. Ha megpuhult, tetszés szerint pácolhatjuk és ízesíthetjük a húst. A három különleges fecskendőtűnek köszönhetően a húspác közvetlenül a vastagabb húsok belsejébe fecskendezhető, ezáltal egyenletesen és sokkal jobban magába szívja a fűszereket, a pácot. Megjegyzés: - Ennek a fecskendős húslágyítónak köszönhetően a steakek akár 40%-kal jobban fűszer..