Konyhai digitális maghőmérő, ételhőmérő TP300
- Ára: 1,950 Ft
- Gyártó: P.R.C
- Cikkszám: 051947-CH
- Elérhető: Raktáron
A konyhai digitális maghőmérő, ételhőmérő TP300 egy fém tű, mely egy digitális hőmérőhöz csatlakozik. A maghőmérő az ételek belső hőmérsékletét mutatja, mégpedig úgy, hogy a tűszerű részét a hús, a sütemény, a desszert belsejébe szúrva, az italba helyezve érzékeli azoknak a hőmérsékletét. Ez a digitális maghőmérő remek segítség lehet a bonbonkészítés, csokoládé temperálás során is. A -50 °C és +30..
A konyhai digitális maghőmérő, ételhőmérő TP300 egy fém tű, mely egy digitális hőmérőhöz csatlakozik. A maghőmérő az ételek belső hőmérsékletét mutatja, mégpedig úgy, hogy a tűszerű részét a hús, a sütemény, a desszert belsejébe szúrva, az italba helyezve érzékeli azoknak a hőmérsékletét. Ez a digitális maghőmérő remek segítség lehet a bonbonkészítés, csokoládé temperálás során is. A -50 °C és +300 °C közötti méréshatár lehetővé teszi, hogy bármilyen étel elkészítésénél lehessen alkalmazni, legyen szó lassan főtt, alacsony hőmérsékletű ételekről vagy magas hőfokon sütött fogásokról. A 11 cm hosszúságú mérőszonda (hegyes, vastag rozsdamentes acéltű), ami a derékszög értékein belül bármilyen fokban behajlítható, elegendő mélységet biztosít ahhoz, hogy pontosan mérje az ételek belső hőmérsékletét, anélkül, hogy megégetné magát. A maghőmérő egyszerűen ki- és bekapcsolható, így energiatakarékosan használható. A készülék energiaellátását egy db 1,50 V -os (LR44) gombelem biztosítja. A gomb ellem nem tartozék.
Használata:
- A húst ki kell venni a sütőből, ezután lehet csak körülbelül a közepéig szúrni a tűt, majd várni a végeredményt. A húsnak minden esetben olyan részébe kell beledöfni a hőmérőt, ahol a legvastagabb, hiszen ez készül el legutoljára, de annak is olyan területét kell választani, ami távol esik minden csonttól, porctól vagy zsírrétegtől. Ha a hús még nem érte el a kívánt hőmérsékletet, és később újra ellenőrizni kell, érdemes ugyanoda szúrni a tűt, ahová először tettük, hogy a legjobb eredményt kapjunk.
Hőmérsékletek: - Az adatok iránymutatók!
- Csirke, kacsa és egyéb baromfik: 74 fok a combnak a mellhez legközelebbi részénél, de a csonttól távol mérve
- Sertés- és malachúsok, sonka, lapocka, karaj, stb. 71 fok
- Halak: 60 fok
A megadott adatok azonban becsapósak, ugyanis minden hús maghőmérséklete nő a pihentetés alatt, nem akkor kell tehát kivenni a sütőből, amikor elérik a kívánt értéket, hanem valamivel korábban - növekedés akár 2-8 fok is lehet, ez függ a hús méretétől és jellegétől.
Tisztítása:
- Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mossuk le a szondát ügyelve, hogy ne éje víz a műanyagházat, öblítsük bő vízben, majd töröljük szárazra. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben nem mosható.
Figyelem!
A digitális konyhai maghőmérő, ételhőmérő tűzhelyre, forró felületre nem helyezhető, a szonda kivételével vízbe nem tehető mivel nem vízálló. A digitális konyhai maghőmérő, ételhőmérő nem gyermekjáték, nagyon könnyen szúrt sérülést okozhat, ezért a kisgyermekek elől elzárandó!
Részletes méretleírás:
- hosszúság egybe: 24 cm; - tű szonda: 14 cm
- hőmérés tartomány: -50 °C és +300 °C között
- energia ellátás: 1 db LR44 -es 1,50 V -os gomb ellem (a gomb ellem nem tartozék)